Друштво на писатели на Македонија

КатегоријаАктивности

ДЕНОВИ НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

Со манифестацијата „Средба на поетските генерации“ на 19 декември, во 11 часот, на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, Друштвото на писателите на Македонија ќе ја одбележи 96-годишнината од раѓањето на Блаже Конески. Со учество на 20 поети од разлини генерации ДПМ ќе му оддаде почит  на големиот творец и научник и прв претседател на македонската писателска асоцијација, чиј опус...

Друштво на писатели на Македонија