images                                   DS1                                       IMG 02

 

 

РАСПИШАН КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ПЕСНА НА „ПРАЗНИКОТ НА ЛИПИТЕ“

Друштвото на писателите на Македонија го распиша конкурсот за најдобра песна на митингот на меѓународната манифестација „Празник на липите“. Песните треба да се испраќаат до Друштвото на писателите на Македонија (Ул. „Максим Горки“ бр. 18) или на меил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

dpm

Песните во ДПМ треба да се достават во по 4 примероци. Еден автор може да конкурира со една песна. Темата е градот и липата со сите асоцијации што ги подразбира поетското творештво.

Манифестацијата „Празник на липте“ ќе се одржи на 22 јуни 2017 г.