Ден на ДПМ – Врачување на годишните книжевни награди (13.02.2021)

Во прилог се видео-записите од одбележувањето на 74-годишнината од основањето на ДПМ и врачувањето на традиционалните книжевни награди за 2020 година – настан кој се одвиваше според строги безбедносни протоколи во време на пандемија.

Обраќање на Претседателот на Друштво на писатели на Македонија, Соња Стојменска Елзесер по повод Денот на ДПМ 13 февруари.

Игор Станојоски му ја врачи наградата на Владимир Плавевски.

Борче Панов и ја врачи наградата на Даниела Андоновска Трајковска.

Глигор Стојковски му ја врачи наградата на Атанас Вангелов.

Весна Мојсова Чепишевска и ја врачи наградата на Билјана С. Црвенковска.

Христо Петрески ја врачи наградата на Адем Абдулаху.