Лесновски sвона 2019 во чест на Чедо Јакимовски (1940 – 1993)

Претставници на ДПМ беа вклучени во манифестацијата „Лесновски ѕвона’ 2019 во чест на македонскиот поет Чедо Јакимовски, организирана во неговиот роден град Кратово.