Authordrustvo

Почитувани членови на ДПМ,

Ве известуваме дека Иван Антоновски ја повлече кандидатурата за претседател на Собранието на ДПМ за претстојното продолжение на седницата на Вонредното изборно собрание на ДПМ закажано за 27.01.2024 во 11 ч. во ДПМ.

23.01.2024.           

Канцеларија на ДПМ

ПРОДОЛЖЕНИЕ НА ПРЕТХОДНАТА СЕДНИЦА ЗА ВОНРЕДНО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ДПМ, ЗАКАЖАНА ЗА 27.01.2024. ВО 11 Ч.

Почитувани членови на Друштвото на писателите  на Македонија, Ве потсетувам дека закажаното продолжение на седницата за Вонредното изборно собрание на ДПМ (од датум 25.11.2023.), ќе се одржи на 27.01.2024 година (сабота) во 11 часот во просториите на ДПМ. Седницата е продолжение на претходната седницата (од 25.11.2023.) којашто немаше услови да се одржи поради немање на кворум за работа. Ве...

Друштвото на писателите на Македонија објавува дека Стефан Марковски ја повлече својата кандидатура за претседател на собранието на ДПМ за претстојното Вонредно изборно собрание на ДПМ закажано за 27.01.2024.

Друштво на писателите на Македонија

ЗАКАЖУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА СЕДНИЦАТА ЗА ВОНРЕДНОТО СОБРАНИЕ НА ДПМ НА 27.01.2024

Почитувани членови на ДПМ, Ве известувам дека закажувам продолжување на седницата за Вонредното изборно собрание на ДПМ за 27.01.2024 година (сабота) во 11 часот во просториите на ДПМ, поради тоа што на закажаната седница за 25.11.2023 година немаше кворум за работа.

Скопје, 26.11.2023.

Кристина Николовска

Претседател на Собранието на Друштвото на писателите на Македонија

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани членови на ДПМ, 

Ве известуваме дека кандидатот за Претседател на ДПМ Гоце Ристовски ја повлече својата кандидатура.

13.11.2023.   

Канцеларија на ДПМ

СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТУРИ

Во врска со претстојното Вонредно изборно собрание на ДПМ закажано за 25 ноември годинава, во предвидениот рок (до 4.11.2023.) според Статутот на асоцијацијата, кандидатури за раководни фукции поднесоа шест члена на ДПМ. Кандидатури за претседател на ДПМ поднесоа: Грозданоски Живко, Миневски Блаже, Нешовски Мирче и Ристовски Гоце, а за претседател на Собранието на ДПМ: Антоновски Иван и Марковски...

СООПШТЕНИЕ ЗА АЖУРИРАЊЕ НА СПИСОЦИ НА ЧЛЕНОВИ НА ДПМ

Почитувани членови на ДПМ, Во врска со претстојното Вонредно изборно собрание на ДПМ коешто ќе се одржи на 25.11.2023 година во 11 часот, најљубезно ве замолуваме, доколку немате добиено мејл со Дневен ред и Повик за кандидатури (за Претседател на ДПМ и за Претседател на Собранието на ДПМ) испратен на 20.10.2023 година, да се обратите на имејл адресата на drustvonapisatelimk@gmail.com или на...

Повик за кандидатури

ПОВИК ЗА КАНДИДАТУРИ ЗА УПРАВНИ ТЕЛА ЗА ДРУШТВОТО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Почитувани членови на ДПМ, Во врска со Вонредното изборно собрание коешто ќе се одржи на 25.11.2023 година, Друштвото на писателите на Македонија ги повикува членовите на ДПМ да се кандидираат за: – Претседател на ДПМ – Претседател на Собранието на ДПМ. Според Статутот на ДПМ, кандидатурите за Претседател на...

ПРОДОЛЖЕН РОКОТ НА КОНКУРСОТ НА ДПМ ЗА НАЈДОБРА ПЕСНА, ЕСЕЈ, РАСКАЗ И ДРАМСКИ ТЕКСТ НА ТЕМА „ЛИПА”

Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) распишува конкурс за најдобра песна, расказ, есеј и драмски текст на тема “Липа” за манифестацијата „Празник на липите’’.На конкурсот може да учествуваат сите членови на ДПМ, а изборот за најдобра песна, расказ, есеј и драмски текст ќе го врши тричлена комисија. Притоа, ќе биде доделена една награда за најдобрата песна, расказ, есеј или драмски текст на...

„ПИСАТЕЛИТЕ ЗА СКОПЈЕ“

11.11.2022 година, ДПМ, 12 часот Иван Џепароски АНГЕЛИТЕ И ГРАДОТ По концертот на Македонската филхармонијапод диригенство на Конрад Ван Алфен Овој град е градна ангелите. Нивното ангелско средно небое во Нерези над ножотна лекарот Св. Пантелејмона долното нивно небое под градската тврдинаи над копјето на Св. Димитриј.Далеку над крстот на Воднои уште подалеку над црните горина југ и на север од...