“ПОЕТСКА ГРАВИТАЦИЈА“ ВО БИТОЛА

Здружението за наука и култура од Битола и Друштвото на писателите на Македонија денеска во Центарот за култура во Битола одржаа поетско-сценски и ликовен перформанс „Поетска гравитација“.

Со свои креативни излагања учествуваа писателите : Соња Стојменска-Елзесер, Мирјана СтојановскаМишел Павловски, Мито Спасовски,Фросина ПармаковскаЛенче МилошевскаМилица РадевскаВесна МундишевскаКире НеделковскиЛидија Дочевска-Павловска, Анита Бошевска.

Манифестацијата се одржа во рамките на месецот на одбележување на државноста на нашата земја.